In 1982 is de eerste liefde ontstaan voor een prachtige fat lava vaas. P1060707Al snel ontwikkelde mijn interesse zich tot een echte hartstocht en ik begon met verzamelen. Inmiddels verzamel ik ruim 30 jaar allerlei voorwerpen uit deze periode.

Mijn passie voor de schoonheid en ontwerpen uit verschillende periodes heeft geresulteerd in een bonte verzameling van diverse voorwerpen. Niet alleen het extravagante van de jaren 60 en 70, maar ook de schoonheid en pracht die gecreëerd is in de periode vlak voor (art-deco) en vlak na de oorlogsjaren.

Het minimalisme van de Nederlandse ontwerpers is schitterend om te zien en zeer fraai van vormgeving. Ook veel artikelen die weliswaar niet gemerkt zijn, maar bij velen bekend. Bijvoorbeeld de plastic hagelslagbakjes uit de vroege jaren ’60, gekleurde eierdopjes of snackflats.  

Na zelf jarenlang verzameld te hebben ben ik in de jaren 90 van de vorige eeuw begonnen met de verkoop van diverse artikelen. Je kunt immers onmogelijk alles zelf houden. Je huis groeit niet mee. Anderzijds is het zo dat mooie dingen blijven fascineren. Voor mij persoonlijk gaat het niet in hoofdzaak om de naam, wel om de vorm, de functie, de originaliteit en de kwaliteit. Soms moet je een beetje meer flexibel zijn om in bepaalde ontwerpen de schoonheid te zien en zullen sommige artikelen, door hun “lelijkheid”, zo’n eigenheid weergeven dat ze juist weer mooi worden.

Andere artikelen zullen daarentegen direct opvallen door hun P1070620 - kopieprachtige vormen en kleuren.

In de getoonde collectie vindt u bijvoorbeeld Duitse vazen, diverse wanddecoraties, design objecten, glaswerk en kristal, maar ook plastics, speelgoed, houtwerk en metalen voorwerpen. 

 

In de collectie vindt u zowel handgemaakte voorwerpen van Nederlandse keramisten als zeer kwalitatief goede gebruiksvoorwerpen (toegepaste design) van bekende fabrikanten.

In de rubriek “Bijzondere en artistieke ontwerpen”  vindt u een collectie voorwerpen die uniek en zeldzaam zijn en in de detailhandel een niet meer te verkrijgen artikel is. Sommige voorwerpen zijn ooit in opdracht gemaakt, andere getuigen van een artistieke en kunstzinnige inslag. Ik nodig u van harte uit een kijkje te nemen.